De 12 stjernetegn

Klik her for at vende tilbage til oversigten over de 12 stjernetegn

Krabbe

20./21. juni til 20./21. juli

 

At være Krabbe som stjernetegn, betyder at den dag du blev født, stod Solen i Krabbens tegn.
Der er 12 stjernetegn i et horoskop. Solen er en måned i hvert tegn.

I Krabben eller Krebsen, som det også hedder, har vi fået massebevidsthed, og ser verden som overvældende og stor. Vi oplever os selv som en isoleret enhed i forhold til andre. Derfor bliver tryghed i form af familie, nære venner og at tilhøre andre små grupper vigtig i dette tegn.

Ligesom Vædderen, vægten og Stenbukken, er Krabben et kardinal tegn. Det der karakteriserer et kardinal tegn er vilje, initiativ og igangsætter-energi.

Krabben er et vandtegn. I vandtegn handler det om følelser … det betyder dog ikke at Krabben udelukkende er følsom og nuttet.
I Krabbens tegn har brug for at “pisse sit territorium af”, den har en udpræget social følelse og vil til enhver tid kæmpe for dem den holder af. Familien, familiehistorien og ens hjemstavn betyder meget. Ligesom Vaner, traditioner og sammenhold også gør. I det hele taget har Krabben at gøre med nære følelsesrelationer.

Nogle vil sige at man i Krabbens tegn er tryghedsnarkoman fordi trangen til at høre til, familie og hjem er så vigtige. Men det er man kun i det omfang, at det er ydre tilhørsforhold man søger og klamrer sig til. I det øjeblik man i Krabbens tegn opdager de indre tilhørsforhold, altså det at være noget for sig selv, så er usikkerheden væk, og man har en anden ro.

En dybere betydning af Krabben kan bedst forstås igennem dens esoteriske motto:

-“Jeg bygger et oplyst hus, hvori jeg bor”.

Esoterisk handler Krabbens tegn om selv at være det trygge sted, som man før har ledt efter udenfor sig selv. Det handler om at give tryghed til andre og dermed finde tryghed i sig selv. Med andre ord, at blive den familie, eller det sted, man har søgt i den ydre verden.

Vi har alle Krabbens tegn et sted i vores fødsels-horoskop. De som har Solen der, har Krabben som grundenergi.