De 12 stjernetegn

Klik her for at vende tilbage til oversigten over de 12 stjernetegn

Stenbuk

21./22. december til 19./20. januar

 

21./22. december går solen ind i Stenbukkens tegn. Det er også dagen hvor det er vinter-solhverv, og årets absolut mørkeste dag.

Personligt handler Stenbukkens tegn om egne ambitioner – om at udfylde nogle store YDRE mål. Stenbukkens tegn er meget konkret, praktisk og optaget af spørgsmålet: “kan det lade sig gøre?”. Nogle vil sige lidt lyseslukker-agtig. Men Stenbukken ved, at hvis man skal nå til tops, er det vigtigt at være realistisk.
Når man i Stenbukkens tegn har nået sine mål og står alene på toppen og soler sig i opmærksomhed, beundring, og oplysning er spørgsmålet: HVAD NU? … Nu kan det vel kun gå en vej – nedad!

Stenbukkens motto er: -“Hensunken er jeg i overjordisk lys og vender dog dette lys ryggen”.

Esoterisk handler Stenbukken tegn om at videregive de erfaringer, den så slidsomt har arbejdet for at få. Det handler om at af-piedestalisere sig selv og afstå fra at blive stående i opmærksomhed, beundring og oplysthed. Det handler om at gå ned igen og tage lyset med sig … i hjertet.

De YDRE mål bliver INDRE mål. Det handler ikke længere om at præstere og være “vigtig”. Det handler i stedet om at foretage en dyb selvransagelse – at gå helt ind i de mørkeste kroge af sig selv – med lyset i hjertet.
– “Natten er altid mørkest lige før daggry”. ?

Der er lys forude! Stenbuk tegnet er nu forvandlet til, med samme flid og disciplin, at stå til rådighed for alle og enhver, der måtte have brug for hjælp på deres vej.

Vi har alle Stenbukkens tegn et sted i vores fødsels-horoskop. Hvis ikke vi har Solen eller en af de andre planeter i tegnet, kigger vi på herskeren. Herskeren i Stenbukkens tegn er Saturn – både personligt og esoterisk.
Astrologisk er Saturn det, vi til en start ikke kan, men efter megen øvelse, bliver ret gode til.
Saturn kan, fra sin position i dit fødselshoroskop, fortælle om, hvor du kunne fungere som ‘ledestjerne’ for nogen.