terapeutiske metoder

På den fire årige ID Psykokerapeut uddannelse har jeg studeret et bredt udvalg af de mange forskelligartede terapeutiske metoder og indfaldsvinkler, som eksperter igennem årtier har erfaret, er de mest virkningsfulde i forhold til at hjælpe flest muligt mennesker med de mest almindeligt forekommende følelsesmæssige og sociale problemer.

Metoderne kan inddeles i 6 overordnede indfaldsvinkler til psykoterapi.

1. Samtaleterapi

Den første og vigtigste forudsætning for successfuld psykoterapi er, at vi skaber en fortrolig og tillidsfuld kontakt.
Du skal, som min klient, føle dig tryg ved mig og opleve, at jeg rummer og accepterer dig, og at du tygt kan åbne dig og arbejde med det, der er svært for dig.

Jeg er som psykoterapeut god til at stille de rigtige bevidstgørende spørgsmål, at få dig til at opdage nye måder at anskue dine vanskeligheder og smertefulde problemer på, og til at hjælpe dig med at tage ansvaret for din egen livskvalitet.

2. Kropslæsning og psykoterapi

Kroppen er som en åben bog for en psykoterapeut.
Med vores kropsholdning, bevægelsesmønstre, fysiske symmetri eller asymmetri osv. fortæller vi nemlig, ofte ubevidst, en historie om, hvad der foregår i vores inderste.

Jeg er god til at læse kropssprog. Sum psykoterapeut fra ID Academy, er jeg i stand til at aflæse menneskers psykiske beskyttelsesmekanismer, sociale færdigheder, følelsesmæssige behov og indre konflikter gennem deres kropssprog.

3. Psykoterapi og Drømmetydning

Det vi drømmer om natten, og det vi går og fantaserer eller dagdrømmer om, kan bruges kreativt i psykoterapi.

Dine drømme og fantasier kan være en fascinerende indfaldsvinkel til at bevidstgøre dig om ellers ubevidste følelser og behov, og til at integrere uudnyttede ressourcer eller løse indre konflikter. Jeg arbejder analytisk og oplevelsesorienteret med dine fantasier og drømme.

4. Tegne-terapi

Vi kan ikke lave så meget som bare en enkel tegning eller hurtig skitse, uden at vi ubevidst kommer til at fortælle noget om vores personlighed, psykiske balancer og ubalancer, stærke og svage sider osv. Farvevalg, former, stregens karakter, fokus og balance i tegningen fortæller alt sammen noget om vores psyke. Derfor er tegneterapi et uvurderligt element i det ID-Terapeutiske arbejde.

Tegneterapi kan hjælpe dig med både at blive mere bevidst om dine blokeringer, og til at få fat i de indre ressourcer, som skal til, for at du er i stand til at lave positive forandringer i dit liv.

5. Rollespil og psykodrama

Når vi bevidst indlever os i og udspiller bestemte sider af vores egen og andre menneskers personlighed, kan vi for det første opdage nye sider af os selv og forløse dybe følelsesmæssige spændinger.

For det andet kan vi få forskellige sider af vores psyke som ellers er i konflikt med hinanden, til at hænge sammen på en harmonisk og livgivende måde.

Jeg kan hjælpe dig med at bevidstgøre og integrere psykens mange aspekter gennem forskellige former for rollespil og psykodrama.

6. Krops-psykoterapi

Da både følelsesmæssige spændinger, chok og traumer lejrer sig i kroppen, er det afgørende for mange menneskers terapiforløb, at de får arbejdet med deres krop. På samme måde er det nødvendigt, at kroppens latente energi-ressourcer frigøres, hvis vi vil forøge vores vitalitet og livsglæde.
Derfor er det vigtigt, at vi også får arbejdet intenst med den fysiske side af psyken.

Jeg bruger en bred vifte af krops-psykoterapeutiske metoder spændende fra afslapnings og jordforbindelses-øvelser til udtryks- og afreageringsøvelser og metoder til at forløse chok og traumer, der har sat sig som kroniske spændinger i kroppen.

Book en tid!

Skriv til mig, hvis du har spørgsmål eller hvis du gerne vil bestille en tid til en horoskoptydning, astrologisk eller psykoterapeutisk samtale.

Skriv til mig!

Kontakt info

Astrolog og Psykoterapeut

Jóna Ólavsdóttir 

Korsgade 10, gården

2200 København N

Telefon: 26 18 36 92
Email: info@jonaolavsdottir.dk

Diplomuddannet Spirituel Astrolog fra Astrologisk Akademi v/ Claus Herskind Houlberg

ID Psykoterapeut ID Academy

Medlem af ID Psykoterapeutisk Forening (IDPF)

Fagmedlem af Astrologisk Selskab (FAS)

Medlem af Spirituelle Astrologers Netværk (SAN)