Spørgsmålet ”Hvem er jeg” kan være rigtig svært at svare på, fordi hvad betyder det egentlig. Du er det du identificerer dig med, men hvad vil det sige? og hvad er det? Hvis du har svært ved at finde din udtryksform eller hvem du er, kan det være fordi du identificerer dig med din historie og ikke hvem du i virkeligheden er.

Astrologisk handler Solen om vores bevidste lys, altså hvor vi skinner som person, og Månen fortæller om fortiden, familie arven og bevidstheden om dem. Det vi identificerer os med skifter i takt med at vi udvikler os, og vokser bevidsthedsmæssigt som mennesker.


”Jo mere du får arbejdet med uhensigtsmæssige mønstre nedarvet fra familien, des stærkere skinner din Sol”.


Til en start, igennem opvæksten, identificerer vi os i forhold til vores familie. Det kan være roller som: Den nemme datter eller søn, den hidsige, den alvorlige, den glade, den gode ven … du kan selv fortsætte listen. På et tidspunkt finder vi ud af at vi er kun de ting i forhold til dem der vurderer os, eller dem vi sammenligner os med.

Når vi starter vores selvudviklingsvej, går vi på opdagelse i hvem vi ikke er. Hvis vi ikke er vores tanker, følelser og krop, hvem er vi så?

Astrologisk er det månens placering i horoskopet der viser hvilke roller vi har haft i vores opvækst, og hvem vi har fået fortalt at vi er, i den familie vi kommer fra. Når vi arbejder med at finde ud af hvem eller hvad vi i virkeligheden er, må vi arbejde med at ”afvikle månen” det vil sige, at finde ud af hvilke roller og former vi har påtaget os i familien, som ikke er hensigtsmæssige, og arbejde med at skille os af med det der ikke længere fungerer for os. At arbejde med personlig udvikling kræver mod, fordi vores omgivelser vil ofte have at alting er som det plejer, og derfor bryder de sig ikke nødvendigvis om at vi ændrer os. Vi må huske på at Familiemønstrene er nedarvet igennem generationer, og derfor giver tryghed.


Månen symboliserer også alt det ubevidste, og vores følelser. Derfor er det af stor betydning at arbejde terapeutisk med de uhensigtsmæssige mønstre vi har, fordi når vi er låst fast i vores følelser, roller og former, har vi svært ved at udtrykke os fuldt ud, personligt og autentisk.